Cookie [false/7]

Our website uses cookies to improve your experience.

Borang Maklumat Hubungan

Dark mode Logo

Dark mode Logo
Dark Mode

Default Image

timeago

Post Berkaitan

×
ticker[recent/5]
Tutorial

JANA SIJIL SECARA AUTOMATIK DALAM GOOGLE FORM UNTUK KUIZ PDPR ANDA
Sepanjang tempoh PdPR ini, para guru sedang giat melaksanakan pengajaran dan pembelajaran dengan pelbagai aktiviti untuk menarik minat dan perhatian murid-murid. Salah satu kaedah yang digunakan ialah penggunaan Kuiz Google Form. Alangkah menariknya jika murid yang selesai menjawab kuiz tersebut mendapat e-sijil?Video bertajuk "Jana Sijil Secara Automatik dalam Google Form" merupakan video tutorial yang menjelaskankan cara untuk menjana sijil secara automatiK melalui CERTIFY’EM. Langkah-langkah menjana siji diterangkan satu demi satu agar memudahkan para guru menghasilkan sijil dengan mudah.

Durasi video ini adalah hanya 5 minit 36 saat. Integrasikan add-on Certify’em dalam google form mampu meningkatkan motivasi para murid untuk aktif menjawab kuiz google form kerana mereka tahu akan mendapat sijil apabila menjawab soalan kuiz.Pautan video : https://youtu.be/kzTwYlRSXHM 


Jadi, marilah kita sama-sama mempelbagaikan kaedah penyampaian PdPR kita. Dapat sijil, murid gembira, cikgu pun senang hati.


Cikgu Oozy 

https://www.youtube.com/c/CikguOozy 


Yu. Chekgu LK

❤️ https://www.youtube.com/ChekguLK ❤️

Catat Ulasan

0

Ahli Berdaftar

0

Youtuber Aktif

0

Video Pendidikan

0

Pelajar Maya

0

Laman Utama