Responsive Ad Slot


Terkini!

latest

JANA SIJIL SECARA AUTOMATIK DALAM GOOGLE FORM UNTUK KUIZ PDPR ANDA

02/02/2021

/ oleh Yu. Chekgu LK
Sepanjang tempoh PdPR ini, para guru sedang giat melaksanakan pengajaran dan pembelajaran dengan pelbagai aktiviti untuk menarik minat dan perhatian murid-murid. Salah satu kaedah yang digunakan ialah penggunaan Kuiz Google Form. Alangkah menariknya jika murid yang selesai menjawab kuiz tersebut mendapat e-sijil?Video bertajuk "Jana Sijil Secara Automatik dalam Google Form" merupakan video tutorial yang menjelaskankan cara untuk menjana sijil secara automatiK melalui CERTIFY’EM. Langkah-langkah menjana siji diterangkan satu demi satu agar memudahkan para guru menghasilkan sijil dengan mudah.

Durasi video ini adalah hanya 5 minit 36 saat. Integrasikan add-on Certify’em dalam google form mampu meningkatkan motivasi para murid untuk aktif menjawab kuiz google form kerana mereka tahu akan mendapat sijil apabila menjawab soalan kuiz.Pautan video : https://youtu.be/kzTwYlRSXHM 


Jadi, marilah kita sama-sama mempelbagaikan kaedah penyampaian PdPR kita. Dapat sijil, murid gembira, cikgu pun senang hati.


Cikgu Oozy 

https://www.youtube.com/c/CikguOozy 


Newer Post Menarik seterusnya Older Post Home

No comments

Post a comment

Sudah tonton?
© HakCipta Terpelihara 2020
#kitabantukita daripada Akademi Youtuber Malaysia