Cookie [false/7]

Our website uses cookies to improve your experience.

Borang Maklumat Hubungan

Dark mode Logo

Dark mode Logo
Dark Mode

Default Image

timeago

Post Berkaitan

×
ticker[recent/5]
PDPC

DSKP 12.4.3 || SEJARAH TAHUN 6 UNIT 10: MALAYSIA DALAM KOMANWEL (SIRI 2) OLEH CIKGU YUHANISAH

 #sejarahialahkita
Hubungan baik dengan negara luar sangat penting demi menjamin keselamatan rakyat dan negara. Dalam unit 10 ini kita akan mempelajari Malaysia dan Dunia yang merangkumi Standard Pembelajaran:

12.4 Malaysia dan Dunia
12.4.3 Menjelaskan penyertaan Malaysia dalam Komanwel. K12.4.7 Menunjukkan rasa bangga terhadap pengiktirafan negara luar kepada negara kita.

πŸ“ŒLINK VIDEO: 


Sila dapatkan Link Kuiz di bahagian deskripsi dan komen video. Mari sebar dan kongsikan bahan ini dengan rakan-rakan & saudara-mara yang anda sayang agar ramai yang dapat manfaatnnya 😍❤️😘.

Koleksi Video2 Sejarah Sekolah Rendah:

https://www.akademiyoutuber.com/2020/12/senarai-video-pdpc-subjek-sejarah.htmlMari sebar dan kongsikan video PERCUMA ini dengan rakan-rakan & saudara-mara yang anda sayang agar ramai yang dapat manfaatnnya 😍

Nama Guru: Cikgu Yuhanisah 

✅Nama Sekolah: Sek. Ren. Agama Bersepadu Muar, Johor.

✅Saluran Youtube: https://www.youtube.com/c/CikguYuhanisah


#sejarahialahkita #akademiyoutuber #sejarahtahun6 #sejarahsekolahrendah #kitabantukita #cikguyuhanisah

Yu. Yuhanisah

Merupakan seorang guru matapelajaran Sejarah dan Bahasa Melayu. Mengikuti Akademi Youtuber Guru Malaysia untuk mendalami ilmu penghasilan dan penerbitan video PDPC. Sehingga kini telah menghasilkan lebih dari 50 video PDPC dan lebih 40 kelas Tuisyen secara langsung menggunakan saluran Youtube. Semoga segala hasil kerja dapat dimanfaatkan oleh semua. Terima Kasih

Catat Ulasan