Cookie [false/7]

Our website uses cookies to improve your experience.

Borang Maklumat Hubungan

Dark mode Logo

Dark mode Logo
Dark Mode

Default Image

timeago

Post Berkaitan

×
ticker[recent/5]
PDPC

SEJARAH TAHUN 4 UNIT 10 : TUN PERAK BENDAHARA TERBILANG (SP : 5.3.3 KEBIJAKSANAAN TUN PERAK) OLEH C…

 #sejarahialahkitaAssalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Mari belajar Sejarah bersama dengan Cikgu Nor. Topik kali ini Unit 10 : Tun Perak Bendara Terbilang. Kali ini kita akan melihat kebijaksanaan Bendahara Tun Perak pada zaman Kesultanan Melayu Melaka. Standard pembelajaran yang akan belajar pada hari ini ialah 5.3.3  menghuraikan kebijaksanaan Tun Perak sebagai Bendahara Melaka pada zaman Kesultanan Melayu Melaka. 

Kebijaksanaan Bendahara Tun Perak memang tidak boleh disangkal lagi. Kerajaan Kesultanan Melayu Melaka mencapai kegemilangan semasa Tun Perak menjadi Bendahara. Kebijaksanaan Tun Perak telah banyak membantu sultan dalam hal-hala pentadbiran, diplomatik dan ketenteraan. Apa tunggu lagi murid-murid, jom kita belajar bersama-sama.

Pautan video pembelajaran :   https://www.youtube.com/watch?v=XSxjNqkVHkU

✅Nama guru : Noraini binti Othman.

✅Sekolah : SK Sri Aman, Pulau Pinang

✅Saluran Channel Youtube : https://www.youtube.com/c/CikguNorainiOthman

💗💜 Panitia Sejarah Sekolah Rendah 💜💗

Yu. Yuhanisah

Merupakan seorang guru matapelajaran Sejarah dan Bahasa Melayu. Mengikuti Akademi Youtuber Guru Malaysia untuk mendalami ilmu penghasilan dan penerbitan video PDPC. Sehingga kini telah menghasilkan lebih dari 50 video PDPC dan lebih 40 kelas Tuisyen secara langsung menggunakan saluran Youtube. Semoga segala hasil kerja dapat dimanfaatkan oleh semua. Terima Kasih

Catat Ulasan