Cookie [false/7]

Our website uses cookies to improve your experience.

Borang Maklumat Hubungan

Dark mode Logo

Dark mode Logo
Dark Mode

Default Image

timeago

Post Berkaitan

×
ticker[recent/5]
khas

🔴 [LIVE] ASAM GARAM RUMAHTANGGA : BICARA PENULIS SIRI 2 #10 #AKADEMIYOUTUBER

Rasullullah SAW sebagai manusia juga berumahtangga.   Lalu dalam berumahtangga Baginda hadapi asam garam nya.  Ada ketika ceria bersama, ada ketika saling bermasam muka.  Ada ketika romantik, ada juga ketikanya berkonflik.  Sungguh setiap saat dalam hidup Nabi adalah teladan untuk umat.  Barulah umat boleh belajar daripada Baginda.  Benarlah, Rasulullah uswah hasanah; teladan terbaik.

 

Menerusi Segmen Asam Garam Rumahtangga di episod 10 ini, kami  menampilkan penulis buku  Asam Garam Rumahtangga Nabi SAW iaitu Ustaz Muhammad Luqman Makhtar iaitu mantan editor Majalah Solusi. Istimewanya pada kali ini insyaAllah kita akan menelusuri program ilmu AGR ini dari BICARA PENULIS buku ini sendiri untuk siri yang kedua. MasyaAllah Tabarakallah, pasti kita akan dapat lebih memahami apa yang tersirat dan tersurat yang ingin dikongsikan oleh penulis di dalam penghasilan buku Asam Garam Rumahtangga Nabi SAW yang sangat mendapat sambutan ramai ini.  

Menerusi program ini adalah diharapkan ianya dapat memberi impak yang mendalam dan manfaat yang besar buat semua penonton di seluruh Malaysia yang menyertainya. 

Tarikh : 11 September 2021

Hari.   : Sabtu

Masa  : 12.30 petang

Pautan:  https://www.youtube.com/watch?v=DjOLXvP5Rhg

#segmenkhas #akademiyoutuber

 

Catat Ulasan

0

Ahli Berdaftar

0

Youtuber Aktif

0

Video Pendidikan

0

Pelajar Maya

0

Laman Utama