Cookie [false/7]

Our website uses cookies to improve your experience.

Borang Maklumat Hubungan

Dark mode Logo

Dark mode Logo
Dark Mode

Default Image

timeago

Post Berkaitan

×
ticker[recent/5]
Tutorial

CARA MUDAH TUKAR UNIT CM KE PIXELS DI SLIDE POWER POINT OLEH PAK MALAU #AKADEMIYOUTUBER

 KEHEBATAN POWERPOINTPerisian Microsoft Power Point sangat menarik. anda bukan sahaja boleh menghasilkan satu persembahan elektronik yang mantap malah anda juga dapat menghasilkan video dan gambar yang menarik dengan PowerPoint.


PowerPoint membolehkan kita mengedit semula gambar, poster, thumbnail, cover dan apa sahaja asalkan anda tahu fungsi-fungsi fitur yang terdapat dalam PowerPoint tersebut.Tutorial pada kali ini, saya kongsikan cara menukar seting CM atau Inci kepada Pixels dalam Slide Power Point. Bila anda dapat menukar setting tersebut kepada Pixels, ini memudahkan anda untuk membuat Header atau Banner bagi Blog, laman web, You Tube Banner Image dan sebagainya. Ini kerana ukuran tersebut diberi dalam bentuk Pixels. Bila anda create dengan Power Point dalam ukuran CM, sudah tentu image yang dihasilkan tidak padan dengan saiz banner tersebut. Selamat mencuba , Semoga membantu.
#pakmalau #kehebatanpowerpoint #AkademiYoutuber


✅PAUTAN VIDEO :

https://www.youtube.com/watch?v=AFvi_HGP2qc ✅NAMA GURU  :  

CIKGU PAK MALAU


✅SEKOLAH   : 

SK KAYAN SITIAWAN PERAK


✅SALURAN YOUTUBE : 

https://www.youtube.com/c/pakmalau Yu. Cikgu Pak Malau

Seorang Youtuber dan Blogger Pendidikan Merupakan seorang Guru yang berkhidmat pada 11 Disember 1995. Sekolah pertama ialah SK Jalan Pasar 1 Jalan Rusa KL. Sekolah kedua SK Seberang Perak Kg Gajah Perak. Sekolah Ketiga SK Kayan Sitiawan Perak dan kini mengajar di SK Kpg Dato' Seri Kamaruddin Seri Manjung Perak MINAT BERMAIN BOWLING

Catat Ulasan

0

Ahli Berdaftar

0

Youtuber Aktif

0

Video Pendidikan

0

Pelajar Maya

0

Laman Utama