Responsive Ad Slot


Tuisyen Percuma AYU

LIVE

BAHASA MELAYU TAHUN 1 | TEMA 4 | UNIT 10 : PASTIKAN SELAMAT | WAH, RAJINNYA ANAK IBU ! | SP : 1.1.2 MENDENGAR, MEMAHAMI DAN MEMBERIKAN RESPONS TERHADAP SOALAN OLEH CIKGU HASYAH

13/09/2021

/ oleh Yu. Cikgu Nariza


Membaca penting untuk menambah ilmu. Dengan membaca, murid-murid akan dapat meningkatkan kelancaran bacaan murid dan ilmu pengetahuan mereka. Penghasilan video ini adalah berdasarkan Standard Kandungan dan Standard Pembelajaran. Selain daripada itu, kandungan video ini adalah berdasarkan buku teks dan buku aktiviti Bahasa Melayu Tahun 1. Video ini akan membantu murid-murid supaya tidak ketinggalan di dalam pelajaran. Walau di manapun kamu berada PdPR TETAP TERLAKSANA.

Untuk pelajaran kali ini, murid-murid akan mendengar, memahami dan memberikan respons terhadap suruhan. Di akhir sesi pembelajaran, murid-murid  akan dapat melengkapkan teks dengan respons yang  sesuai. Oleh itu, Channel Cikgu Hasyah mengambil inisiatif untuk menghasilkan video pembelajaran berkaitan tajuk ini untuk memberikan kefahaman yang cepat dan menyeronokkan kepada murid-murid. 
Kaedah ansur maju akan diaplikasikan untuk memberi peluang kepada murid-murid yang masih belum menguasai kemahiran membaca dengan baik. Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda semua.

PAUTAN VIDEO : https://www.youtube.com/watch?v=9KFmPpF3vOA 
NAMA GURU : CIKGU HASYAH

SEKOLAH :  SK ANGKATAN TENTERA, JOHOR BAHRU

SALURAN YOUTUBE : https://www.youtube.com/c/CikguHasyah

Newer Post Menarik seterusnya Older Post Home

No comments

Post a Comment

Sudah tonton?
© HakCipta Terpelihara 2020-2021
#kitabantukita daripada Akademi Youtuber Malaysia