Cookie [false/7]

Our website uses cookies to improve your experience.

Borang Maklumat Hubungan

Dark mode Logo

Dark mode Logo
Dark Mode

Default Image

timeago

Post Berkaitan

×
ticker[recent/5]
PDPC

ROBOT IMPIAN| BM SK TAHUN 4 | TEMA 6, UNIT 17 OLEH CIKGU MAI INTAN PAYUNG


Perkongsian video PdPc BM Tahun 4 SK ini merupakan perkongsian mengikut tema dan tajuk di dalam buku teks halaman 118. Disertakan sekali pautan latihan pengukuhan sebagai penilaian terhadap kefahaman murid. Boleh didapatkan dalam bahagian deskripsi video ini. Aspek Seni Bahasa akan difokuskan dalam perkongsian kali ini. Pada peringkat awal, murid diminta membaca cerita bersama-sama guru. Selepas itu, murid akan dibimbing untuk membandingkan cerita. Aktiviti seterusnya ialah mengubah suai cerita mengikut kreativiti.
Pada akhir pembelajaran, murid-murid akan menulis semula cerita yang telah diubah suai. Bagi mengukuhkan lagi kefahaman, lembaran kerja juga turut disediakan berkaitan dengan tajuk ini. Semoga perkongsian ini dapat membantu guru-guru dalam sesi PdPR. Jangan lupa ketik butang "subscribe" Channel Cikgu Mai Intan Payung sebagai tanda sokongan anda. Terima kasih. PAUTAN VIDEO :


NAMA GURU : CIKGU MAI INTAN PAYUNG SEKOLAH : SEK. REN. ARAB (JAIM) MERLIMAU PASIR, MELAKA SALURAN YOUTUBE : https://www.youtube.com/c/CikguMaiIntanPayung

Yu. Jamalee

https://www.youtube.com/CikguJaMaLee

Catat Ulasan

0

Ahli Berdaftar

0

Youtuber Aktif

0

Video Pendidikan

0

Pelajar Maya

0

Laman Utama