Responsive Ad Slot


Tuisyen Percuma AYU

LIVE

BAHASA MELAYU TAHUN 3 SK | TEMA 5 : KEBUDAYAAN, KESENIAN DAN ESTETIKA | UNIT 13 : KEKALKAN WARISAN KITA| TAJUK : INDAHNYA PANTUN | BUKU TEKS HALAMAN 4 OLEH CIKGU YATTEY NAWI

06/07/2021

/ oleh Cikgu Shidee

 


Video ini adalah mengenai video PdPR untuk mata pelajaran Bahasa Melayu Tahun 3 SK bertemakan Kebudayaan, Kesenian dan Estetika. Unit Pembelajaran kali ini iatu Unit 13: Kekalkan Warisan Kita. Dan tajuk bagi sesi pembelajaran kali ini ialah Indhnya Pantun.


 


Standard Kandungan yang dipilih iaitu 2.3 Membaca dan mengapresiasikan karya sastera dan bukan sastera. Manakala Standard Pembelajaran pula iaitu 2.3.1 Membaca, mengenal pasti dan menerangkan kandungan teks daripada bahan sastera dan bukan sastera.Pada akhir pengajaran dan pembelajaran nanti, murid akan dapat membaca, mengenal pasti dan menerangkan kandungan teks daripada bahan sastera dan bukan sastera dengan baik. Semoga perkongsian ini dapat membantu guru-guru dalam sesi PdPR. Sila LIKE, SHARE dan SUBSCRIBE Channel Cikgu Yattey Nawi untuk mendapatkan video-video PdPC yang  lebih banyak lagi. Jutaan terima kasih diucapkan atas sokongan anda.PAUTAN VIDEO : 

https://www.youtube.com/watch?v=frKfjnj2bsUNAMA GURU : CIKGU YATTEY NAWI

SEKOLAH : SEKOLAH KEBANGSAAN CHENEH BARU,

KEMAMAN, TERENGGANU.

SALURAN YOUTUBE : https://www.youtube.com/c/CikguYatteyNawi

Newer Post Menarik seterusnya Older Post Home

No comments

Post a Comment

Sudah tonton?
© HakCipta Terpelihara 2020-2021
#kitabantukita daripada Akademi Youtuber Malaysia