Responsive Ad Slot


Tuisyen Percuma AYU

LIVE

BAHASA MELAYU TAHUN 1 | TEMA 3 | UNIT 7 : TELITINYA RIZAL | NASIHAT ABANG GERAHAM |SP : 2.2.1 MEMBACA, MEMAHAMI DAN MENAAKUL BAHAN UNTUK MENDAPATKAN KOSA KATA. OLEH CIKGU HASYAH #akademiyoutuber

11/07/2021

/ oleh YU. LinnZack

 


Untuk video PdPc kali ini iaitu membaca, murid-murid akan membaca, memahami dan menaakul bahan untuk mendapatkan kosa kata. Penerangan dan latihan yang diberi diambil dalam buku Teks Bahasa Melayu Tahun 1 dan buku aktiviti Jilid 1 Tahun 1. Murid-murid boleh membuat latihan tersebut semasa menonton video ini. Ibu bapa juga boleh menonton video ini sebagai rujukan untuk mengajar anak-anak di rumah semasa PKP 3.0. Mohon tular-tularkan dan sebar-sebarkan  untuk memberi manfaat kepada semua. Belajar boleh di mana-mana sahaja bukan terhad di sekolah. Pastikan anak-anak kita tidak ketinggalan.

Murid-murid akan membaca intonasi dan sebutan yang betul. Murid-murid juga akan makna perkataan di dalam petikan. Oleh itu, Channel Cikgu Hasyah mengambil inisiatif untuk menghasilkan video pembelajaran berkaitan tajuk ini untuk memberikan kefahaman yang cepat dan menyeronokkan kepada murid-murid. Kaedah ansur maju akan diaplikasikan untuk memberi peluang kepada murid-murid yang masih belum menguasai kemahiran membaca dengan baik. 

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda semua.

PAUTAN VIDEO : https://www.youtube.com/watch?v=D3VQBlLKMgs 


NAMA GURU : CIKGU HASYAH

SEKOLAH : SK ANGKATAN TENTERA, JOHOR BAHRU

SALURAN YOUTUBE :https://www.youtube.com/c/CikguHasyah

Newer Post Menarik seterusnya Older Post Home

No comments

Post a Comment

Sudah tonton?
© HakCipta Terpelihara 2020-2021
#kitabantukita daripada Akademi Youtuber Malaysia