Responsive Ad Slot


Tuisyen Percuma AYU

LIVE

BIMBINGAN DAN KAUNSELING | FOKUS PENINGKATAN DISIPLIN DIRI MURID | BULI: TIPS ELAKKAN DIRI DARI MENJADI MANGSA OLEH CIKGU ANUAR BK

03/06/2021

/ oleh Yu. AnomHawa


Unit Bimbingan dan Kaunseling mempunyai 4 bidang fokus utama iaitu Pembangunan & Perkembangan Sahsiah Diri Murid, Pendidikan Kerjaya Murid, Peningkatan Disiplin Diri Murid dan Psikososial & Kesejahteraan Mental Murid. Buli:Tips Elakkan Diri Dari Menjadi Mangsa merupakan perkongsian dari bidang fokus Peningkatan Disiplin Diri Murid.  


Isi pembelajaran di dalam perkongsian ini adalah kesinambungan daripada video pembelajaran sebelum ini iaitu Buli: Definisi, Ciri, Jenis dan Kesan. Video pembelajaran ini berkaitan pengetahuan tentang apa yang perlu dilakukan oleh setiap murid bagi mengelakkan diri dari menjadi mangsa buli. Kuiz bagi menguji kefahaman murid tentang isi kandungan pembelajaran ini boleh diikuti melalui pautan: https://forms.gle/nGb8NYVz55zrZPyaA [Tahap 1 Sekolah Rendah] dan https://forms.gle/Q78VsnM4RDnFqJ8E8 [Tahap 2 Sekolah Rendah]. Semoga perkongsian ini dapat membantu semua guru bimbingan dan kaunseling melaksanakan pengisian aktiviti dalam sesi PdPR ini.


Terima kasih atas sokongan anda semua..


 

✅PAUTAN VIDEO :

https://www.youtube.com/watch?v=RhbTDpLdt-Q

 

✅NAMA GURU  :  

CIKGU ANUAR BK (ANUAR BIN IBRAHIM)

 

✅SEKOLAH   : 

SK DUSUN TUA, HULU LANGAT, SELANGOR

 

✅SALURAN YOUTUBE : 

https://www.youtube.com/c/CIKGUANUARBK


BE YOURSELF, INSPIRE THE OTHERS”


❤️COUNSELLING T.E.A.M ❤️ 

“Train, Educate, Attract, Motivate”

 

 

#akademiyoutuber

#kitabantukita

#tuisyenpercuma


Newer Post Menarik seterusnya Older Post Home

No comments

Post a Comment

Sudah tonton?
© HakCipta Terpelihara 2020
#kitabantukita daripada Akademi Youtuber Malaysia