Responsive Ad Slot


Tuisyen Percuma AYU

LIVE

BIMBINGAN DAN KAUNSELING | FOKUS PSIKOSOSIAL & KESEJAHTERAAN MENTAL MURID | KEMAHIRAN BELAJAR: KEMAHIRAN MENGINGAT OLEH CIKGU ANUAR BK

12/06/2021

/ oleh Yu. AnomHawa
Unit Bimbingan dan Kaunseling mempunyai 4 bidang fokus utama iaitu Pembangunan & Perkembangan Sahsiah Diri Murid, Pendidikan Kerjaya Murid, Peningkatan Disiplin Diri Murid dan Psikososial & Kesejahteraan Mental Murid. Kemahiran Belajar: Kemahiran Mengingat merupakan perkongsian dari bidang fokus Psikososial & Kesejahteraan Mental Murid.


Kemahiran belajar tidak akan lengkap tanpa kemahiran mengingat. Kemahiran ini adalah sangat penting kepada setiap pelajar bagi memastikan setiap apa yang difahami disimpan di dalam memori untuk jangka masa yang lebih lama. Kegagalan menguasai kemahiran mengingat dengan baik akan menyebabkan pelajar sukar mengungkapkan kembali isi pelajaran yang telah dipelajari sebelum ini. Justeru, video pembelajaran ini akan berkongsi 10 kaedah dalam kemahiran mengingat yang boleh diaplikasikan oleh setiap pelajar bagi memenuhi maksud tersebut.


Semoga perkongsian bahan pembelajaran ini dapat membantu semua murid dan guru bimbingan dan kaunseling, melaksanakan pengisian aktiviti dalam sesi PdPR ini.


Terima kasih atas sokongan anda semua.

 

✅PAUTAN VIDEO :

https://www.youtube.com/watch?v=1Z6sewV3PIo

 

 

✅NAMA GURU  :  

CIKGU ANUAR BK (ANUAR BIN IBRAHIM)

 

✅SEKOLAH   : 

SK DUSUN TUA, HULU LANGAT, SELANGOR

 

✅SALURAN YOUTUBE : 

https://www.youtube.com/c/CIKGUANUARBK


BE YOURSELF, INSPIRE THE OTHERS”


❤️COUNSELLING T.E.A.M ❤️ 

“Train, Educate, Attract, Motivate”

 

 

#akademiyoutuber

#kitabantukita

#tuisyenpercuma


Newer Post Menarik seterusnya Older Post Home

No comments

Post a Comment

Sudah tonton?
© HakCipta Terpelihara 2020
#kitabantukita daripada Akademi Youtuber Malaysia