Responsive Ad Slot


Tuisyen Percuma AYU

LIVE

Student Tak Nampak Kita Tunjuk Apa? Jom Ubah Kursor!

02/02/2021

/ oleh TeaCher_Im


Pernahkah anda mengalami situasi ini semasa PdPc online cikgu? Pelajar kerap kata, "Cikgu, cikgu tunjuk yang mana? " 

" Cikgu tunjuk apa cikgu?"  " Yang mana cikgu?"  Dalam fikiran mungkin tertanya tanya, "Dah tunjuk ni, tak tampak ke?"

Student kita menggunakan handphone je untuk lihat pengajaran kita, kita tunjuk ini, itu mereka tak nampak! 

Kursor berwarna putih, kecil pula tu, mana mereka nak nampak.

Jom belajar cara menukarkan kursor ke saiz yang lebih besar dan warna yang lebih terang. 

Kursor pun boleh berubah ikut warna latar belakang. 

Tak percaya? Jom tonton video tutorial saya ini. 

Tidak akan ada masalah pelajar kita tak nampak apa yang kita tunjukkan lagi.

Link video  :  https://youtu.be/yWtjKF0iLaM  

Seandainya cikgu berminat untuk mengetahui lebih banyak cara untuk meningkatkan mutu PdPR cikgu,

boleh rujuk video-video di dalam link di bawah.

Link untuk tutorial lain  :  https://youtube.com/playlist?list=PL0O3yDICQiwa1ujDyw4Z74oG29_1nmMCS  

Channel TeaCher Im  :  https://www.youtube.com/c/TeaCherIm/videos

Semoga apa yang saya kongsikan dapat membantu cikgu-cikgu sekalian untuk menghasilkan PdPR online yang lebih berkesan dan menarik.

Newer Post Menarik seterusnya Older Post Home

No comments

Post a Comment

Sudah tonton?
© HakCipta Terpelihara 2020
#kitabantukita daripada Akademi Youtuber Malaysia