Cookie [false/7]

Our website uses cookies to improve your experience.

Borang Maklumat Hubungan

Dark mode Logo

Dark mode Logo
Dark Mode

Default Image

timeago

Post Berkaitan

×
ticker[recent/5]
PDPC

PERSEDIAAN PENTAKSIRAN AKHIR TAHUN I MUDAHNYA MENGARANG I UNTUK MURID-MURID TAHUN 4-6 (Siri 1) I S…

 


Mudahnya Belajar Bahasa Melayu  bersama dengan Cikgu Zainita adalah berdasarkan Buku Teks Bahasa Melayu Tahun 5.  Selain itu video ini juga berdasarkan DSKP Bahasa Melayu Tahun 5 KSSR Semakan Semula.
Buntu? Tiada idea untuk mengarang? Lupa format karangan? Jadi, mari belajar mengarang bersama dengan saya menggunakan video ini. Apabila menonton video ini, kamu akan lebih jelas dan faham tentang cara-cara menulis karangan yang ada format. Ini adalah disebabkan saya telah menerangkan format-format yang ada dalam karangan. Jadi, amat mudah bagi murid mengulangkaji pelajaran mereka menggunakan video ini. Guru yang mengajar subjek Bahasa Melayu juga dapat menggunakan video ini sebagai bantu bantu mengajar mereka di dalam kelas. Ibu bapa juga boleh menggunakan video ini ketika membantu anak mereka mengulang kaji di rumah. Jadi, video ini memang sangat berguna dan boleh dijadikan panduan untuk murid-murid menulis karangan. Diharap murid-murid dapat terus menggunakan video ini sebagai panduan kepada mereka ketika menulis karangan berformat.
Inilah cara terbaharu dalam pengajaran masa kini. Dengan menonton video ini, anak anda akan lebih mudah faham lagi untuk menguasai Teknik Mudah Menguasai  Bahasa Melayu. Anak anda hanya perlu menonton video ini  supaya dia mudah faham dan dapat menjawab soalan peperiksaan dengan baik tanpa sebarang kesalahan. Saya akan menunjukkan jalan yang mudah untuk anak anda menguasai soalan Bahasa Melayu Kertas 1 dan 2.  Anda tidak perlu risau lagi. Anda hanya perlu pastikan anak anda menonton video ini sehingga selesai.
🎬PAUTAN VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=tSnEUWCgXx4

NAMA GURU : ZAINITA BINTI HUSSAIN

SEKOLAH : SK CONVENT (M) KAJANG

SALURAN YOUTUBE : https://www.youtube.com/c/CikguZainita

📗📕MODUL KUASAI BM THN 4 - 6 (BM KERTAS 2) Pdf : https://sg.docworkspace.com/d/sIAPfmbBR5JDSjAY 

📗📕MODUL KUASAI BM THN 4 - 6 (BM KERTAS 2) Pdf : https://sg.docworkspace.com/d/sIOrfmbBR0pHSjAY

Yu. Cikgu Eedarahim

https://www.youtube.com/CikguEedarahim_752

Catat Ulasan

0

Ahli Berdaftar

0

Youtuber Aktif

0

Video Pendidikan

0

Pelajar Maya

0

Laman Utama