Cookie [false/7]

Our website uses cookies to improve your experience.

Borang Maklumat Hubungan

Dark mode Logo

Dark mode Logo
Dark Mode

Default Image

timeago

Post Berkaitan

×
ticker[recent/5]
PDPC

PERSEDIAAN PENTAKSIRAN AKHIR TAHUN I MUDAHNYA BINA AYAT YANG LENGKAP I UNTUK SEMUA MURID TAHUN 4-6…

Mudahnya Belajar Bahasa Melayu  bersama dengan Cikgu Zainita adalah berdasarkan Buku Teks Bahasa Melayu Tahun 5.  Selain itu video ini juga berdasarkan DSKP Bahasa Melayu Tahun 5 KSSR Semakan Semula.



Susah nak bina ayat yang lengkap? Tak tahu formula untuk bina ayat? Bingung nak bina ayat? Mari saksikan video ini agar anda dapat selesaikan masalah anda sebelum peperiksaan tiba. Anda akan dibimbing untuk membina ayat menggunakan formula yang sangat mudah untuk difahami. Video ini dibina adalah bertujuan untuk membantu menyelesaikan masalah murid-murid ketika membina ayat lengkap yang gramatis. Untuk mendapat markah yang cemerlang, murid mesti menulis ayat yang gamatis dan menepati bahan grafik atau tugasan yang diberi. Setiap ayat ada peluasan subjek dan juga peluasan predikat. Penggunaan kata dan kosa kata yang meluas dan sesuai dengan bahan grafik dan tugasan yang diberi. Murid-murid juga mestilah menggunakan ejaan dan tanda baca yang betul.



Inilah cara terbaharu dalam pengajaran masa kini. Dengan menonton video ini, anak anda akan lebih mudah faham lagi untuk menguasai Teknik Mudah Menguasai  Bahasa Melayu. Anak anda hanya perlu menonton video ini  supaya dia mudah faham dan dapat menjawab soalan peperiksaan dengan baik tanpa sebarang kesalahan. Saya akan menunjukkan jalan yang mudah untuk anak anda menguasai soalan Bahasa Melayu Kertas 1 dan 2.  Anda tidak perlu risau lagi. Anda hanya perlu pastikan anak anda menonton video ini sehingga selesai.



🎬PAUTAN VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=QoRs1eK2oIw

NAMA GURU : ZAINITA BINTI HUSSAIN

SEKOLAH : SK CONVENT (M) KAJANG

SALURAN YOUTUBE : https://www.youtube.com/c/CikguZainita

📗📕MODUL KUASAI BM THN 4 - 6 (BM KERTAS 2) Pdf : https://sg.docworkspace.com/d/sIAPfmbBR5JDSjAY 

📗📕MODUL KUASAI BM THN 4 - 6 (BM KERTAS 2) Pdf : https://sg.docworkspace.com/d/sIOrfmbBR0pHSjAY

Yu. Cikgu Eedarahim

https://www.youtube.com/CikguEedarahim_752

Catat Ulasan

0

Ahli Berdaftar

0

Youtuber Aktif

0

Video Pendidikan

0

Pelajar Maya

0

Laman Utama