Responsive Ad Slot


Tuisyen Percuma AYU

LIVE

TAJUK: BAHASA MELAYU TAHUN 1 | TEMA 3 | UNIT 9 : KITA CERGAS | SP : 1.1.2 (ii) MEMBERIKAN RESPONS TERHADAP SOALAN OLEH CIKGU HASYAH

03/09/2021

/ oleh Cikgu Jamalee


Membaca penting untuk menambah ilmu. Dengan membaca murid akan dapat meningkatkan kelancaran bacaan murid. Penghasilan video ini adalah berdasarkan Standard Kandungan dan Standard Pembelajaran. Selain daripada itu, kandungan video ini berdasarkan buku teks dan buku aktiviti Bahasa Melayu. Video cikgu ini akan membantu murid supaya tidak ketinggalan di dalam pelajaran. Walau di manapun kamu berada PdPR TETAP TERLAKSANA.
Untuk pelajaran kali ini, murid-murid akan dapat memberikan respons terhadap soalan. Di akhir sessi pembelajaran, murid-murid akan dapat melengkapkan dialog berdasarkan maklumat daripada bahan yang diberi. Oleh itu, Channel Cikgu Hasyah mengambil inisiatif untuk menghasilkan video pembelajaran berkaitan tajuk ini untuk memberikan kefahaman yang cepat dan menyeronokkan kepada murid-murid.
Kaedah ansur maju akan diaplikasikan untuk memberi peluang kepada murid-murid yang masih belum menguasai kemahiran membaca dengan baik. Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda semua.

PAUTAN VIDEO :

NAMA GURU : CIKGU HASYAH SEKOLAH : SK ANGKATAN TENTERA, JOHOR BAHRU
Newer Post Menarik seterusnya Older Post Home

No comments

Post a Comment

Sudah tonton?
© HakCipta Terpelihara 2020-2021
#kitabantukita daripada Akademi Youtuber Malaysia