Responsive Ad Slot


Tuisyen Percuma AYU

LIVE

πŸ”΄ [LIVE] ASAM GARAM RUMAHTANGGA : BICARA PENULIS #09 #AKADEMIYOUTUBER

01/09/2021

/ oleh Yu Umi Juema

Rasullullah SAW sebagai manusia juga berumahtangga.   Lalu dalam berumahtangga Baginda hadapi asam garam nya.  Ada ketika ceria bersama, ada ketika saling bermasam muka.  Ada ketika romantik, ada juga ketikanya berkonflik.  Sungguh setiap saat dalam hidup Nabi adalah teladan untuk umat.  Barulah umat boleh belajar daripada Baginda.  Benarlah, Rasulullah uswah hasanah; teladan terbaik.

 

Menerusi Segmen Asam Garam Rumahtangga di episod 9 ini, kami   menampilkan penulis buku  Asam Garam Rumahtangga Nabi SAW iaitu Ustaz Muhammad Luqman Makhtar iaitu mantan editor Majalah Solusi. Istimewanya pada kali ini insyaAllah kita akan menelusuri program ilmu AGR ini dari BICARA PENULIS buku ini sendiri.  MasyaAllah Tabarakallah, pasti kita akan dapat lebih memahami apa yang tersirat dan tersurat yang ingin dikongsikan oleh penulis di dalam penghasilan buku Asam Garam Rumahtangga Nabi SAW yang sangat mendapat sambutan ramai ini.  Jangan ketinggalan untuk mengikuti siaran kami nanti, kerana ada hadiah yang bakal menanti penonton setia siaran kami yang sentiasa tertunggu-tunggu kedatangan episod baru setiap minggu! Nantikan..

Menerusi program ini adalah diharapkan ianya dapat memberi impak yang mendalam dan manfaat yang besar buat semua penonton di seluruh Malaysia yang menyertainya. 

Tarikh : 04 September 2021

Hari.   : Sabtu

Masa  : 12.30 petang

Pautan:  https://www.youtube.com/watch?v=T4XYqoA3jj4

#segmenkhas 

#akademiyoutuber

 

Newer Post Menarik seterusnya Older Post Home

No comments

Post a Comment

Sudah tonton?
© HakCipta Terpelihara 2020-2021
#kitabantukita daripada Akademi Youtuber Malaysia