Responsive Ad Slot


Tuisyen Percuma AYU

LIVE

DSKP 12.3.3 HINGGA 12.3.4 || SEJARAH TAHUN 6 UNIT 9: PEMIMPIN NEGARA YANG KUSANJUNGI (SIRI 2) OLEH CIKGU YUHANISAH

02/09/2021

/ oleh Yu. Yuhanisah

#sejarahialahkita
Perdana Menteri merupakan ketua kerajaan Malaysia. Jawatan Perdana Menteri telah wujud dalam beberapa kerajaan Melayu pada masa dahulu. Jawatan tersebut digunakan apabila negara kita mencapai kemerdekaan sehingga hari ini. Tajuk Unit 9: Pemimpin Negara Yang Kusanjungi ini merangkumi Standard Pembelajaran:

TAJUK : 3. PENCAPAIAN DAN KEBANGGAAN NEGARA UNIT 9: PEMIMPIN NEGARA YANG KUSANJUNGI (SIRI 2) 12.3 Pemimpin Negara 12.3.3 Menyenaraikan nama dan biodata ringkas Perdana Menteri Malaysia. 12.3.4 Menerangkan sumbangan Perdana Menteri kepada Negara. K12.3.5 Menilai ciri-ciri kepemimpinan berwibawa yang menjadi kebanggaan masyarakat.


πŸ“ŒLINK VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=35dd9boq_tA
Sila dapatkan Link Kuiz di bahagian deskripsi dan komen video. Mari sebar dan kongsikan bahan ini dengan rakan-rakan & saudara-mara yang anda sayang agar ramai yang dapat manfaatnnya 😍❤️😘.

Koleksi Video2 Sejarah Sekolah Rendah:Mari sebar dan kongsikan video PERCUMA ini dengan rakan-rakan & saudara-mara yang anda sayang agar ramai yang dapat manfaatnnya 😍

Nama Guru: Cikgu Yuhanisah 

✅Nama Sekolah: Sek. Ren. Agama Bersepadu Muar, Johor.

✅Saluran Youtube: https://www.youtube.com/c/CikguYuhanisah


#sejarahialahkita #akademiyoutuber #sejarahtahun6 #sejarahsekolahrendah #kitabantukita #cikguyuhanisahNewer Post Menarik seterusnya Older Post Home

No comments

Post a Comment

Sudah tonton?
© HakCipta Terpelihara 2020-2021
#kitabantukita daripada Akademi Youtuber Malaysia