Responsive Ad Slot


Tuisyen Percuma AYU

LIVE

BAHASA MELAYU TAHUN 3 SK| TEMA 5: KEBUDAYAAN, KESENIAN DAN ESTETIKA|UNIT 15: INDAHNYA SENI DAN BUDAYA KITA| TAJUK: BUAH TANGAN DARI BUMI KENYALANG|HALAMAN 13 OLEH CIKGU YATTEY NAWI

13/08/2021

/ oleh Cikgu Jamalee


Video ini adalah mengenai video PdPR untuk mata pelajaran Bahasa Melayu Tahun 3 SK bertemakan Kebudayaan, Kesenian dan Estetika. Unit Pembelajaran kali ini iatu Unit 15 Indahnya Seni dan Budaya Kita. Tajuk bagi sesi pembelajaran kali ini ialah Buah Tangan dari Bumi Kenyalang.

Standard Kandungan yang dipelajari iaitu 1.2 Bertutur untuk menyampaikan maklumat dan idea bagi pelbagai tujuan.. Manakala Standard Pembelajaran pula iaitu 1.2.1 Bertutur untuk menjelaskan dan menilai sesuatu perkara secara bertatasusila mengikut konteks.

Pada akhir pengajaran dan pembelajaran nanti, murid akan dapat bertutur, menjelaskan dan menilai sesuatu perkara secara bertatasusila mengikut konteks dengan betul. Murid -murid akan dapat menjelaskan bahan yang dibaca dan didengari secara bertatasusila. Semoga perkongsian ini dapat membantu guru-guru dalam sesi PdPR. Sila LIKE, SHARE dan SUBSCRIBE Channel Cikgu Yattey Nawi anda tidak ketinggalan video-video PdPC yang terkini. Jutaan terima kasih diucapkan atas sokongan anda.
PAUTAN VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=mu4m5Xzpkug NAMA GURU : CIKGU YATTEY NAWI SEKOLAH : SEKOLAH KEBANGSAAN CHENEH BARU, KEMAMAN, TERENGGANU. SALURAN YOUTUBE : https://www.youtube.com/c/CikguYatteyNawi/featured
Newer Post Menarik seterusnya Older Post Home

No comments

Post a Comment

Sudah tonton?
© HakCipta Terpelihara 2020-2021
#kitabantukita daripada Akademi Youtuber Malaysia