Cookie [false/7]

Our website uses cookies to improve your experience.

Borang Maklumat Hubungan

Dark mode Logo

Dark mode Logo
Dark Mode

Default Image

timeago

Post Berkaitan

×
ticker[recent/5]
khas

🔴 [LIVE] ASAM GARAM RUMAHTANGGA :KONFLIK SIRI 2 #04 #AKADEMIYOUTUBER


Rasullullah SAW sebagai manusia juga berumahtangga.  Lalu dalam berumahtangga Baginda hadapi asam garamnya.  Ada ketika ceria bersama, ada ketika saling bermasam muka.  Ada ketika romantik, ada juga ketikanya berkonflik.  Sungguh setiap saat dalam hidup Nabi adalah teladan untuk umat.  Barulah umat boleh belajar daripada baginda.  Benarlah, Rasulullah uswah hasanah; teladan terbaik.

 

Menerusi Segmen Asam Garam Rumahtangga ini, kami ingin   memaparkan babak-babak asam garam rumah tangga Nabi yang mungkin kita tidak tahu selama ini untuk diambil iktibar serta pengajaran bagi umat manusia. Modul rujukan kami untuk menjayakan program ini ialah buku bertajuk Asam Garam Rumahtangga Nabi SAW.  Kami telah memohon keizinan daripada penulis buku ini sendiri iaitu Encik Luqman Makhtar mantan editor Majalah Solusi dan penulis Siri X-plorasi al-Quran. 

IKL AN

Menerusi program ini adalah diharapkan ianya dapat memberi impak yang mendalam dan manfaat yang besar buat semua penonton di seluruh Malaysia yang menyertainya. 

Tarikh : 31 Julai 2021

Hari.   : Sabtu

Masa  : 12.30 petang

Pautan: https://www.youtube.com/watch?v=-JVMn77pUVM

#segmenkhas

#akademiyoutuber

Catat Ulasan

0

Ahli Berdaftar

0

Youtuber Aktif

0

Video Pendidikan

0

Pelajar Maya

0

Laman Utama