Responsive Ad Slot


Tuisyen Percuma AYU

LIVE

TUKAR PECAHAN KEPADA PERATUS DAN SEBALIKNYA OLEH CIKGU CT RAHIMAH #AYU #TukarPeratusTahun4

30/06/2021

/ oleh Yu. Cikgu Pak Malau

 


Matematik Itu Menyeronokkan. Oleh kerana murid-murid kita terdiri daripada tahap penguasaan yang berbeza, sebahagiannya tidak dapat memahami pengajaran guru semasa di kelas. Jadi tutorial ini dibangunkan untuk meningkatkan motivasi mereka untuk terus mencintai Matematik dan terus berusaha untuk menguasai setiap kemahiran yang dipelajari. Inilah solusinya, Video PDPc ini boleh dilayari di mana-mana sahaja, bukan di kelas sahaja tetapi di dalam kereta, di rumah, di pusat membeli belah pada bila-bila masa. Apa tunggu lagi..moh kita kongsikan kepada rakan-rakan lain.
Tutorial untuk murid-murid / guru / ibu bapa untuk merujuk cara menjawab atau menyelesaikan soalan yang melibatkan PENUKARAN PERATUS KEPADA PECAHAN DAN PECAHAN KEPADA PERATUS, TAHUN 4 .

Tutorial ini disediakan untuk memudahkan murid-murid merujuk cara menukar pecahan kepada peratus dan sebaliknya dengan pelbagai kaedah dan dengan cara yang betul.  Selain itu, murid-murid / ibu bapa boleh mengulang siar video ini pada bila-bila masa walau di mana jua berada dan boleh ditonton beberapa kali untuk mendapat lebih kefahaman.

Diharapkan video ini dapat membantu para ibu bapa, murid-murid sekalian dan bolehlah dikongsikan kepada rakan-rakan yang lain.✅ PAUTAN VIDEO :

https://www.youtube.com/watch?v=U40u9ZEXrR0 ✅ NAMA GURU  :  

CIKGU CT RAHIMAH


✅ SEKOLAH   :

SK USJ 20, SUBANG  JAYA, SELANGOR


✅ SALURAN YOUTUBE :

 https://www.youtube.com/c/CikguCtREduTv2

Newer Post Menarik seterusnya Older Post Home

No comments

Post a Comment

Sudah tonton?
© HakCipta Terpelihara 2020-2021
#kitabantukita daripada Akademi Youtuber Malaysia