Cookie [false/7]

Our website uses cookies to improve your experience.

Borang Maklumat Hubungan

Dark mode Logo

Dark mode Logo
Dark Mode

Default Image

timeago

Post Berkaitan

×
ticker[recent/5]
PDPC

1 Hari 1 Ciri | Kelainan Upaya Sindrom Down | Tapak tangan satu garis (Simian Line) #03

Bismillah


Setiap manusia tiada yang sama, berbeza dan unik. Tiada yang dapat menghakimi dengan tepat namun boleh berkongsi memberikan pandangan mengikut kepakaran masing-masing. Raikan kepelbagaian makhluk ciptaan Allah dengan memahami setiap kelainan. Kepelbagaian ini merupakan tumpuan pencipta kita kepada usaha masing-masing meningkatkan diri sendiri disisi taqwa kita kepadaNya.
Kita tidak semestinya mempunyai semua semua ciri untuk disahkan sebagai insan kelainan upaya. Terdapat diagnosis lain juga yang perlu untuk dipertimbangkan. Oleh itu, amat disarankan jika anak yang disyaki mempunyai ciri ini dibawa berjumpa doktor agar pemeriksaan lanjut dapat dilaksanakan. Jika isu merbahaya yang dihadapi, anak-anak ini perlu diberi pendedahan, pengulangan dan peneguhan agar nyawa dan masalah tidak menjadi ancaman bagi dirinya atau insan sekelilingnya.
Sindrom Down (Down Syndrome):
#03 Tapak tangan satu garis https://youtu.be/7ok9C7OHvrc Video ini secara santai memberi penjelasan tentang ciri fizikal sindrom down iaitu mempunyai garisan tunggal pada tapak tangan. Antara tokoh terkenal yang mempunyai garis simian ini adalah Tony Blair, Nikita Kruschev (mantan Perdana Menteri Rusia), John Steinbeck (penulis), Thom Yorke (penyanyi dan penulis lagu kumpulan Radiohead), Robert De Niro’s (aktor), Mahatma Gandhi (pemimpin spiritual dan politik dari India), Bill Clinton (Presiden Amerika Syarikat ke-42)#Channelterbitvideoberkala​ #1hari1ciri ✅ Memberi ⭐⭐⭐⭐⭐, maklum balas, cadangan atau komen membina http://gg.gg/votePENDIDIKAN-KHAS ✅ Koleksi Tuisyen LIVE Percuma PENDIDIKAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN http://gg.gg/LIVEpendidikanKHAS ✅ Koleksi VIDEO PDPC PENDIDIKAN KHAS MASALAH PEMBELAJARAN: https://bit.ly/36NBFHC MASALAH PENDENGARAN: https://bit.ly/33L0Adf

Catat Ulasan

0

Ahli Berdaftar

0

Youtuber Aktif

0

Video Pendidikan

0

Pelajar Maya

0

Laman Utama